CZ EN

Lázně pod cenou neprodáváme

Autor: Ondřej Jakob, tiskový mluvčí Ministerstva financí
Zdroj: Lidové noviny | 5.9.2011 | rubrika: Názory | strana: 13


Ad LN 2. 9.: Stát prodává poslední lázně...

Ministerstvo financí se důrazně ohrazuje proti textu o privatizaci podniku Státní léčebné lázně Jánské lázně, který vyšel v pátečních Lidových novinách.

Ministerstvo financí zatím pouze připravuje návrh postupu privatizace tohoto státního podniku, který bude předložen vládě. Není pravdou, že stát prodává anebo připravuje prodej lázní „pod cenou“. Předpokládá se, že orientační cena pro veřejné výběrové řízení, ve kterém budou moci zájemci své nabídky svobodně uplatnit, bude ve výši ceny v čase a místě obvyklé, stanovené na základě znaleckého ocenění.

Konečnou cenu samozřejmě určí tržní prostředí. Nebude se jednat o prodej předem určenému nabyvateli bez předchozího výběrového řízení. Nepravdivé je i tvrzení, že ministerstvo financí připravuje v rámci privatizace lázní, tedy v rámci jednoho prodeje, i privatizaci bytového fondu. Skutečností je opak. V připravovaném materiálu pro jednání vlády se předpokládá oddělení bytového fondu a jeho přednostní nabídnutí ke koupi nájemcům bytů.

Ondřej Jakob, tiskový mluvčí Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.