CZ EN

Miroslav Kalousek v pořadu ČT: Otázky Václava Moravce II - dne 12.06.2011 - Obhajoba reforem

Zdroj:  ČT 24 | 12.6.2011 | 13:05 | pořad: Otázky Václava Moravce II


Na téma:

  • Úhrady nákladů vzniklé stávkou
  • Obhajoba reforem
  • Zákaz stávky

 

Václav MORAVEC, moderátor
--------------------
Vstoupili jsme do druhé hodiny dnešních otázek. V jejím úvodu se vrátíme k chystané stávce odborů a protestním akcím proti Nečasově kabinetu a to s ministrem spravedlnosti, místopředsedou ODS Jiřím Pospíšilem a šéfem Asociace samostatných odborů Bohumírem Dufkem. Starostí nad hlavu má předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek. S jeho příchodem do čela českého fotbalu se očekávaly zásadní změny, především zásadní boj proti uplácení, vlastnické neprůhlednosti fotbalových klubů, zajištění bezpečnosti a pořádku na českých stadionech. Ivan Hašek se nestihl ani rozkoukat a problémů začalo přibývat. Jedním z nich je i nedostatek peněz, ke kterému přispěl i bankrot loterijní společnosti Sazka. Nejen o tom bude řeč v rozhovoru právě s předsedou Českomoravského fotbalového svazu Ivanem Haškem. O jakých tématech se po dnešních Otázkách začne mluvit? Odložená stávka, koalice dopravních odborů se dohodla, že chystanou pondělní stávku zruší. Překládá ji na čtvrtek, odbory tak reagují na předběžné opatření Městského soudu v Praze, zakazující chystanou stávku v pondělí. Česká vláda chce prosadit novou právní úpravu, týkající se stávky, podle premiéra Petra Nečase by měla obsahovat kroky k předcházející stávce, tedy stávkovou pohotovost  a minimální zajištění služeb.

Petr NEČAS, premiér /ODS/
--------------------
Není možné, aby v důsledku nějaké stávky například byly ohroženy zdraví a život občanů, aby například nebylo možné se dostat k lékaři, aby se lékaři nedostali do zdravotnických zařízení a nemocnic.

Václav MORAVEC, moderátor
--------------------
Cílem nové právní úpravy má být podle premiéra Petra Nečase to, aby nenastal totální kolaps hospodářství. Bič na fotbalové výtržníky, Českomoravský fotbalový svaz chce prosadit zákon, který by vstup fanoušků na hrací plochu seznal jako trestný čin a  hrozilo by za něj i vězení. Inspirací má být podobný zákon, který byl na začátku 90-tých let přijat ve Velké Británii. Připomínám, že hlavními hosty otázek zůstávají ministr financí, první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, ještě jednou vítejte na ČT 24 a předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek a šéf Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša, který jsou také hosty dnešních Otázek. Ještě jednou vítejte na zpravodajské ČT 24.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.