CZ EN

Rozhovor s ministrem financí Miroslavem Kalouskem v deníku Právo

Rozhovor s Miroslavem Kalouskem, ministrem financí.
Zdroj: Právo | 26.3.2011 | rubrika: Titulní strana | strana: 1 | autor: Oldřich Danda


* Premiér Petr Nečas vám z Bruselu vzkázal, že místo abyste navrhoval Vondrovu rezignaci, měl byste se starat o ministerstvo financí. Co vy na to?

Na to má pan premiér právo, já nic konkrétního, upřímně řečeno, nenavrhuji. Já jsem byl účastník koaliční schůzky, kde padla jasná a závazná slova, jak bude probíhat čtvrteční schůze Sněmovny (svolaná z popudu ČSSD ke kauze Promopro, pozn. red.). Nechť pan premiér posoudí sám, zda neprobíhala jinak.

* Jak budete reagovat, když se ODS nezachová podle vašich představ a Vondra neodstoupí?

Řekli jsme jednoznačně, že v takovém případě to bude ostuda ODS, a nikoli už celé koalice.

* Dokážete si představit, že budete dál v jedné vládě s Vondrou a že vláda bude fungovat poté, co jste si veřejně řekli?

Po kompetenční stránce z hlediska výkonu jednotlivých pravomocí v tom nevidím problém. To musí zvážit ODS, zda chce, či nechce nést tu ostudu. My jsme koaliční dohodu splnili do puntíku, teď je na řadě ODS.

* Myslíte, že to bude fungovat, že dokážete dělat reformy a ambiciózní plány bez vzájemné důvěry?

Ministr obrany naštěstí nic nereformuje.

* Takže vydrží vláda při takových turbulencích?

Jsem o tom přesvědčen. Hodnota koaličního projektu a jejího vládního programu je neskonale vyšší než ostuda jednoho místopředsedy ODS.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.