CZ EN

Smlouvy s lékaři Polikliniky Jarov

"Poliklinika Jarov: Lékařům se ze dne na den zvýšilo nájemné"
časopis Pražan | únor 2010 | strana: 6 | autor: A. Martínek 

„Všem lékařům se tak ze dne na den zvýšilo nájemné, protože za vlády Mirka Topolánka tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek podepsal s lékaři nové nájemní smlouvy. „Ty obsahovaly ujednání o skončení nájemních smluv ke dni skončení privatizace, což znamená, že pokud lékař s podmínkami nového vlastníka nesouhlasí, nikdo ho neochrání, a on se prakticky ze dne na den ocitá na dlažbě“, uvedl právník Pavel Křeček z klubu Věcí veřejných v Praze 3.“

Reakce MF:

Ministr financí žádné smlouvy s lékaři neuzavíral. Z ustanovení zákona o podmínkách převodu majetku státu na jiné osoby,  na základě kterého proběhla privatizace, vyplývá, že stávající smlouvy dosavadních nájemců končí k datu vynětí majetku a jeho převodu na nového nabyvatele. Uvedené ustanovení je platné nezávisle na formě privatizace a osobě nabyvatele a muselo být zahrnuto do nájemních smluv. Veškeré smlouvy uzavíral Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jakožto majitel Polikliniky Jarov, nikoliv Ministerstvo financí.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.