CZ EN

Povolování interaktivních videoterminálů

Leschtina Jiří, Modlitbami proti hazardu, Hospodářské noviny, Názory, 8.7.2009, s.8

Ministerstvo se brání, že když nějaká společnost splní podmínky loterijního zákona, musí terminály povolit. To ovšem není vůbec jisté. V zákoně stojí, že povolení může být vydáno jen tehdy, když nedojde k porušení právních předpisů a narušení veřejného pořádku. Ale právním předpisem je i městská vyhláška, zakazující herny právě v zájmu veřejného pořádku!

Komentář MF

Autor se mýlí, neboť městské vyhlášky nemohou zakazovat herny jako takové (naopak prostory pro herny obce samy kolaudují). Pokud obec  vydá vyhlášku podle ustanovení § 10 písm. d) zákona o obcích (ve smyslu ustanovení § 50 odst. 4 zákona), týká se tato vyhláška pouze omezení provozování VHP. Povoluje-li Ministerstvo financí jinou hru než VHP, např. videoloterní terminály nebo elektromechanické rulety, není takovou vyhláškou omezeno a řídí se přímo zákonem č. 202/1990 Sb., nebot%u2C7 se jedná o herní zařízení technicky odlišné od „klasických„ VHP.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.