CZ EN

Nový styl politiky

Kromě výroků urážejících novináře a odkazujících na nejmenované diktátory jsme se ze strany ČSSD dočkali i nového stylu politiky. Nemám pro něj jiné pojmenování než „vydírání“.

Naposledy se projevil David Rath v rozhovoru pro deník E15, když prohlásil, že pokud vláda nepřevede na Středočeský kraj třetinu akcií ruzyňského letiště, bude „blokovat (vlastníka) v jakémkoliv dalším rozvoji“. V podstatě se nejedná o nic jiného než o pokračování podobného stylu, který si ČSSD osvojila při schvalování zahraničních vojenských misí. Socialisté hrozili, že splnění našich spojeneckých závazků podpoří pouze tehdy, pokud koaliční senátoři podpoří jejich návrh na zrušení všech poplatků. Vydírání, které si jako rukojmí bere životy našich vojáků podílejících se na obnově základní infrastruktury a bezpečnosti v Afghánistánu, nelze než jednoznačně odmítnout. Hejtman Rath překračuje výše uvedeným výrokem (zatím jen slovně) své kompetence. Plány na rozvoj letiště by musel schvalovat nezávislý stavební úřad v rámci standardního územního stavebního řízení, do nějž politici nemohou zasahovat. Případné rozhodování by probíhalo na základě posouzení projektu, který by musel být v souladu s územním plánem. Politické ovlivňování tohoto procesu považuji za naprosto nepřijatelné. David Rath si neuvědomuje ani další věc. Podobné výroky, které vypouští z úst, jen snižují atraktivitu pražského letiště v očích případných investorů, a tedy i výnos pro daňové poplatníky. Možná je to jeho záměr, aby pak ČSSD měla téma ke kritice vlády.


Zdroj: 3.2.2009, E15, rubrika  Názory, autor: Ivan Fuksa, první náměstek ministra financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.