CZ EN

Rozhovor s Miroslavem Kalouskem - pro deník Právo

Za vztyčený prostředník se stydím

* Na české politické scéně se už etablovalo gesto se vztyčeným prostředníkem. Co bylo impulzem, který toto gesto, tentokrát pod jménem Kalouskův prostředník, odstartoval?

Upřímně, na to gesto nejsem pyšný a stydím se za něj, protože mi povolily nervy. Stojí za tím záplava koaliční neloajality a spousty populistických nepravd, které zazněly ve středu ve Sněmovně a alespoň u mne překročily únosnou hranici. Bylo to silnější, popustil jsem emoce.

* To by se ale u politika stávat nemělo, tady není o čem diskutovat.

To uznávám, bylo to neprofesionální, profesionálnímu politikovi by se to stát nemělo.

* Budete se omlouvat?

Síla iracionální diskuse a myšlenková sprostota, která se také občas valila Sněmovnou, byla dosti varující i pro budoucnost. Gesto přesto nebylo správné. Na svých názorech nic neměním. Forma byla nepřijatelná. Už se to nebude opakovat, takhle už skutečně reagovat nebudu.

* Myslíte si, že české předsednictví EU zklidní vášně a posílí sebekontrolu všech českých ústavních činitelů napříč politickým spektrem.

To opravdu nevím, já bych si to pouze velmi přál. Jaká bude ale situace na politické i ekonomické scéně, neví však teď skutečně nikdo.


Zdroj: 19.12.2008, Právo

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.