CZ EN

Tlustý ničí sám sebe

* LN Vlastimil Tlustý tvrdí, že před rokem před bojem o post šéfa středočeské ODS, kterého se chtěl zúčastnit, jste prý od Mirka Topolánka a Miroslava Kalouska dostal příslib 300 milionů na investiční akce v kraji. A s těmi jste měl spolu s Petrem Tluchořem objíždět starosty měst a říkat, že dotaci dostanou, pokud potopí Tlustého. Co na to říkáte?

Považuji to za naprostý nesmysl. Hlavně co se týče kompetencí. Toto je mimo moji sféru. Rozpočtové věci, které vycházejí ze schváleného rozpočtu, a následné transfery z ministerstva financí nejsou v mé gesci. Já s tím vůbec nepřijdu do styku.

* LN A byl jste v té době u některého ze starostů s nabídkou, jakou popisuje Tlustý?

Ne. Já jsem neobjížděl jediného starostu a jedinou vesnici.

* LN Takže žádný slib nestandardní dotace od vás nezazněl?

Se svým týmem a portfoliem správa majetku státu tyhle věci nedělám.

* LN Proč myslíte, že Tlustý po roce od té doby podobná obvinění vytahuje?

Myslím, že Vlastimil Tlustý se rozhodl zničit premiéra a tuto vládu. A ještě spíš to asi vnímám tak, že se rozhodl zničit sám sebe. A proto hraje takovéto různé hry a různé alternativy. Pokud se něco takového dělo v minulosti za jeho některých účinkování v rozpočtovém výboru... Navíc 99 procent všech těchto prostředků jde do samospráv na základě dotačních titulů nebo na základě rozhodnutí v rozpočtovém výboru sněmovny. To je to slavné porcování medvěda.

* LN Tlustý jmenoval některá města, jejichž starostové a primátoři jeho verzi odmítají. Skutečně jste nic takového nepodnikal?

Teoreticky sice možné je, abych někomu cokoliv říkal, ale na svoji čest vám říkám, že jsem nic takového nedělal. A abych to fyzicky zrealizoval, jak říká pan Tlustý? To bych musel být sakramentský mazák, abych zfalšoval všechny podpisové vzory. Protože já to nemám v kompetenci.

* LN Raduan Nwelati, primátor Mladé Boleslavi, kde jste měl podle Tlustého s nabídkou také být, zvažuje na Tlustého podat trestní oznámení pro poškozování dobrého jména. Nepřemýšlíte také o nějakých právních krocích?

Asi ne. To je o rozmazávání čehosi. Já si počkám, co přesně pan Tlustý řekl, a uvidím. Teď nedokážu říci, jak budu reagovat.


Zdroj: 20.9.2008, Lidové noviny, rubrika Politika, autor: Petr Kolář

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.