CZ EN

Umění číst

Polemika

Ve včerejším Právu se v článku „Umění nejíst“ rozepsal pan předseda Paroubek o mé asociálnosti vůči důchodcům, neboť – jak praví, navrhuji „vyvést ze zdrojů průběžného penzijního pojištění část zdrojů“ snížením pojistného o 2,5 procenta.

Jeho dlouhá rádoby vtipná polemika by snad měla i logiku, kdyby však vycházela z pravdivých údajů. Pan předseda Paroubek by směle mohl soutěžit s rádiem Jerevan.
Nenavrhuji snížit vedlejší odvody u zaměstnance o 2,5 procenta, ale o jedno procento.

Nenavrhuji snížit penzijní pojištění, ale zmíněné jedno procento dosahuji snížením nemocenského pojištění o 0,6 procentního bodu a příspěvku na politiku zaměstnanosti o 0,4 procentního bodu. Ze zdrojů průběžného penzijního pojištění nenavrhuji tedy vyvést ani korunu.

Je to jednoznačně uvedeno v návrhu novely zákona, který předkládám vládě. Je to rovněž uvedeno na internetových stránkách ministerstva financí a především je to výslovně uvedeno v materiálu, který pan předseda držel v ruce.

Umění nejíst zajisté neovládá nikdo, dokonce ani pan předseda Paroubek. Aby však nezatížil stránky tohoto listu snůškou hloupostí, stačilo by mu jediné – umění číst.


Zdroj: 19.4.2008, Právo, autor: Miroslav Kalousek, ministr financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.