CZ EN

Projekt CityVizor získal ocenění v soutěži Fondu Otakara Motejla a magazínu eGovernment

Projekt CityVizor Ministerstva financí v posledních dvou dnech obdržel hned tři ocenení. První ocenění bylo CityVizoru uděleno v rámci večera Beaujolais Nouveau pro ICT 2017 v soutěži The Best 2017 magazínu eGovernment, jejímž cílem je představovat ty nejzajímavější projekty elektronizace veřejné správy v ČR. CityVizor zde získal druhé místo v kategorii centrálních projektů.

Další dvě ocenění dostal CityVizor v soutěži Společně otevíráme data Fondu Otakara Motejla, kde se umístil na pátem místě a k tomu dostal ještě speciální ocenění Fondu Otakara Motejla, které je udělováno aplikacím, které přispívají k transparentnosti a lepšímu fungování veřejné správy. V rámci této ceny získal projekt i finanční odměnu 10 000 Kč.

„CityVizor je webovým portálem, který byl zcela vyvinut na Ministerstvu financí. Tento portál nabízí obcím a městům přehlednou a vizuálně atraktivní platformu pro zveřejňování svého hospodaření. Zapojení do CityVizoru je zdarma a je čistě dobrovolné. V případě, že má obec své hospodaření v požadovaném formátu zpřístupněné na svých webových stránkách ve formě otevřených dat, je zapojení otázkou minut. V opačném případě je potřeba provést export z účetního systému,“ popisují fungování portálu jeho tvůrci Martin Kopeček a Jan Vlasatý. Podívat se jak vypadá CityVizor a sledovat postupné zapojování obcí můžete na adrese https://cityvizor.cz.

Portál je provozován neziskovou organizací Otevřená města, z. s., která ho nabízí všem obcím bezplatně, hradí jeho provoz a pomáhá se zpracováním exportů dat. Porotci z Fondu Otakara Motejla ocenili zejména fakt, že je aplikace výsledkem spolupráce veřejného a neziskového sektoru. Dále také to, že je aplikace sama zcela otevřená, nabízí data do ní vložená formou exportů ve formátu otevřených dat a dokonce i její zdrojové kódy jsou publikovány jako otevřený software.

Vývoj tohoto portálu na MF je součástí projektu Otevřených dat, který propaguje transparentnost, otevřenost a sdílení nejen v rámci Ministerstva financí, ale i celé veřejné správy. V minulosti byla v rámci tohoto projektu vyvinuta např. aplikace Supervizor oceněná Evropskou komisí v soutěži Sharing and Reuse Awards nebo byl jako na prvním ministerstvu v ČR implementován katalog otevřených dat.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.