CZ EN

Náměstkem pro veřejné rozpočty Petr Pavelek

Ministr financí a první místopředseda vlády Andrej Babiš podepsal dne 26. 9. 2016 se státním tajemníkem v Ministerstvu financí Janem Sixtou dohodu o jmenování náměstka pro řízení sekce Veřejné rozpočty. Bude jím s účinností od 1. 10. 2016 jmenován Petr Pavelek, který působí na Ministerstvu financí od roku 2010 ve funkci ředitele odboru řízení státního dluhu a finančního majetku. Pan Pavelek je uznávaným odborníkem v oblasti rozpočtové a dluhové politiky státu a finančních trhů. Dlouhodobě působí v tomto oboru rovněž na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde absolvoval Národohospodářskou fakultu a v roce 2006 obhájil disertační práci.

Na Ministerstvu financí pracoval v letech 2001 až 2008 na různých pozicích v rozpočtové sekci nejprve jako analytik v oddělení státních cenných papírů, od roku 2003 v samostatném oddělení řízení státního dluhu a od roku 2005 ve funkci vedoucího oddělení financování a řízení portfolia odboru řízení státního dluhu a finančního majetku. Před jmenováním do funkce ředitele tohoto odboru působil od roku 2009 v bankovním sektoru jako projektový manažer a konzultant v oblasti finančního hodnocení investičních projektů veřejného sektoru a nástrojů finančního inženýrství při čerpání strukturálních fondů Evropské unie. V této době byl také externím poradcem ministra financí. Od roku 2010 zastupuje Českou republiku ve Správní radě Rozvojové banky Rady Evropy a v letošním roce byl jmenován do Správní rady Evropské investiční banky. Mezi hlavní priority nového náměstka pro řízení sekce Veřejné rozpočty bude patřit zejména modernizace procesů spojených s řízením veřejných výdajů, implementace legislativy o rozpočtové odpovědnosti a další zefektivňování centrální správy peněžních prostředků a řízení likvidity státu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.