CZ EN

Ministerstvo financí otevírá cestu k lepší správě majetku státu

Sněmovna dnes schválila novelu zákona o majetku státu z dílny Ministerstva financí s pozměňovacími návrhy Senátu. Cílem novely, která by měla být účinná od 1. března 2016, je vytvoření podmínek pro efektivnější využívání nemovitého státního majetku a urychlení postupu při nakládání s nepotřebným majetkem. Vytvoří základ pro postupné soustřeďování vybraného majetku státu u Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Tím by měla být posílena jeho role při hospodaření a nakládání s majetkem státu. Účinným nástrojem při realizaci uvedených změn by přitom měl být centrální registr administrativních budov.

„Spolu s hazardem se jedná o nejzásadnější změny, které ve své působnosti na ministerstvu prosazuji,“ vysvětluje náměstek pro majetek státu Ondřej Závodský. „Tato novela je předstupněm k jednotné správě státního majetku, tedy k efektivnější správě, kterou plánuji v dlouhodobém horizontu,“ dodává.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.