CZ EN

Ministerstvo financí usiluje o větší spolupráci ve finančních službách s Vietnamem

Náměstek ministra financí pro finanční trhy Martin Pros se setkal s velvyslancem Vietnamu Truong Manh Sonem a zástupci Vietnamské investiční a rozvojové banky (Bank for Investment and Development of Vietnam). Ředitel banky Tran Bac Ha na schůzce informoval Ministerstvo financí o záměru banky otevřít v roce 2016 pobočku v České republice a plánovaném podpisu memoranda o spolupráci mezi BIDV a Českou exportní bankou (ČEB).

Martin Pros, který je zároveň předsedou dozorčí rady ČEB, přislíbil podporu a pomoc při přípravě podkladů pro vstup banky na český trh a ujistil, že se banka může na Ministerstvo financí kdykoliv obrátit. Velvyslanec Vietnamu Truong Manh Son společně s náměstkem Martinem Prosem zároveň potvrdili zájem o aktivnější spolupráci a budování obchodních vztahů mezi ČR a Vietnamem.

„Otevření pražské pobočky takto významné vietnamské banky a navázání spolupráce mezi ní a Českou exportní bankou bude významným impulsem pro naše vzájemné obchodní vztahy,“ uvedl Martin Pros. Ředitel BIDV Tran Bac Ha upřesnil, že banka by s ČEB ráda spolupracovala například při přípravě podnikatelského semináře a večerního kulturního programu s účastí prezidenta Vietnamu v květnu 2015. Informoval také o změně vietnamských zákonů týkajících se zahraničních investorů od roku 2015 a potřebě zahraničních investic do energetiky, čističek vody a infrastruktury, zejména budování dálnic a přístavů.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.