CZ EN

Ministerstvo financí odmítá tvrzení hejtmana Haška

Ministerstvo financí se ohrazuje proti nepravdivým a populistickým prohlášením hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška ohledně pořádání Velké ceny ČR v závodě silničních motocyklů v Brně.

Tvrzení Michala Haška, že by ministr financí nebo Ministerstvo financí podalo jakýkoliv podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve věci Moto GP, není pravdivé. Ministerstvo financí na ÚOHS v této věci neposlalo ani korespondenční lístek. Komunikace s ÚOHS probíhala podle našich informací pouze mezi MŠMT a tímto úřadem.

Jihomoravskému kraji byly prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na základě usnesení vlády poskytnuty prostředky ze státního rozpočtu a není chybou Ministerstva financí, že hejtman Jihomoravského kraje není schopen tyto prostředky na schválený účel použít.

Situaci v současnosti musí vyřešit MŠMT spolu s Jihomoravským krajem. Pokud se tedy Velká cena v příštích letech neuskuteční, odpovědnost bude ležet pouze na hejtmanu Michalu Haškovi.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.