CZ EN

Ministerstvo financí odhalilo další nelegální herny

Ministerstvo financí ve spolupráci s Celní správou a zástupci městských částí Prahy provedlo v červnu a v červenci tohoto roku kontrolu v řadě nelegálních heren na území částí Prahy 2, 3 a 12. Kontrola odhalila osm podniků provozovaných jako „uzavřené kluby“ pod záštitou spolků, v nichž se nacházelo 67 nelegálně provozovaných výherních hracích přístrojů. V dalších pěti provozovnách bylo nalezeno 34 přístrojů typu kvízomat.

„Jednalo se o příkladnou spolupráci všech dotčených složek. Získané poznatky a opatřené důkazy jsou průběžně předávány Policii České republiky,“ uvedl náměstek ministra financí Ondřej Závodský.

Černé herny vznikají především na místech, kde byly dříve legálně provozovány hazardní hry. Poté, co jim bylo povolení na základě obecně závazné vyhlášky zrušeno, změnily se některé herny v uzavřené podniky provozované pod záštitou spolků, do nichž mají přístup pouze jejich členové. Členství v těchto uzavřených klubech je ovšem založeno na neformální registraci, přičemž informace uvedené v přihlášce nejsou nijak ověřovány. Automaty v herně provozované spolkem nejsou povoleny ani Ministerstvem financí ani obcí. Tyto spolky rovněž nemají udělenou licenci k provozování sázkových her.

Provozovatelé hazardních her bez povolení se tak dopouštějí trestného činu. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje v rozsahu jednoho roku až tří let. Obdobný postih hrozí rovněž provozovatelům tzv. kvízomatů. Ti navíc za porušení zákona o loteriích riskují pokutu až do výše 10 milionů korun.

Ministerstvo financí plánuje obdobné kontroly i nadále. „Zlikvidování nelegálního hazardu je jednou z priorit ministerstva,“ ujistil ministr financí Andrej Babiš.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.