CZ EN

China Construction Bank otevře pobočku v Praze

Náměstek ministra financí Martin Pros se v pondělí 16. března setkal s představiteli China Construction Bank (CCB), jedné z bank čínské „Velké čtyřky“. Banka projevila zájem o vstup na český trh a otevření pobočky CCB v Praze v blízké době. Náměstek Pros přislíbil potřebnou asistenci, poskytl předsedovi CCB informace o formálních požadavcích a předal kontakty na Českou národní banku.

Dle představitelů CCB poskytne otevření pobočky prostor pro zintenzivnění vzájemné obchodní spolupráce mezi ČR a Čínou, přilákání čínských investic do ČR a podporu českých exportérů v Číně. CCB plánuje nabízet své služby českým klientům, financovat velké infrastrukturní projekty i provádět operace v juanech (CNY).

CCB je druhou velkou čínskou bankou, která projevila zájem o vstup na český trh, otevření pobočky v Praze v současnosti chystá Bank of China. Obě banky mají svá zastoupení v Evropské unii a na český trh plánují vstoupit v souvislosti s pronikáním na trhy střední a východní Evropy.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.