CZ EN

České mámy ocenily Ministerstvo financí za podporu rodin

První místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí Andrej Babiš dnes na výstavišti v Praze - Letňanech převzal zvláštní cenu v soutěži Česká máma Novinka roku, kterou Ministerstvo financí obdrželo za podporu rodin s dětmi.

Ministerstvo financí zvítězilo v kategorii Zvláštní cena za snížení sazby DPH na kojeneckou výživu a knihy, za zavedení porodného i na druhé dítě a za tzv. „školkovné“, tedy slevu na dani z příjmu za umístění dítěte v mateřské škole. „To, že maminky vnímají snahu této vlády, aby se v naší zemi žilo lépe nejen nám - dospělým, ale i nejmenší generaci, je tím nejlepším oceněním naší práce. Chtěl bych jménem Ministerstva financí za toto milé ocenění poděkovat,“ prohlásil při předávání ceny Andrej Babiš s tím, že podpora rodin s dětmi bude patřit mezi priority vládní koalice i do budoucna.

Podle Novely zákona o dani z příjmu například od příštího roku opět stoupne daňové zvýhodnění na druhé dítě o 1200 korun za rok a na třetí a další dítě o 3600 korun. V roce 2017 pak Ministerstvo financí plánuje další zvýšení. V rámci pokračování úspěšného dotačního programu na podporu rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálních škol v okolí velkých měst je pro rok 2016 rozpočtována částka 760 mil. Kč. Cílem tohoto programu je navýšit kapacity základních devítiletých škol v působnosti a majetku obcí, které jsou postiženy fenoménem suburbanizace, tedy stěhovaním obyvatel z velkých měst do přilehlých obcí, kterým však nedostačuje potřebná občanská vybavenost.

V anketě Česká máma Novinky roku hlasují rodiče a odborná porota o novinkách, které usnadňují a zlepšují život rodičům malých dětí.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.