CZ EN

Andrej Babiš se dnes sešel s Jyrki Katainenem

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš se dnes setkal s místopředsedou Evropské komise a komisařem pro pracovní místa, růst, investice a konkurenceschopnost Jyrki Katainenem.

Hlavním tématem jednání, kterého se účastnila také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, byla podpora investic. „Česká republika podporuje aktuální diskusi o Investičním plánu pro Evropu, který by měl přispět ke zvýšení investiční aktivity v EU“, prohlásil Andrej Babiš s tím, že tato snaha by měla přispět i k vyššímu ekonomickému růstu a k tvorbě pracovních míst. Ministři s komisařem Katainenem probírali i zřízení Evropského fondu pro strategické investice (EFSI), který by mohl podpořit rizikovější úvěry pro malé a střední podnikatele.

Dalším tématem jednání byl boj proti daňovým podvodům a únikům, zejména rychlé řešení daňových úniků v oblasti DPH. Ministerstvo financí na evropské úrovni dlouhodobě usiluje o širší uplatnění reverse charge v Evropské unii. Tato metoda, v případě širšího uplatnění, by mohla zásadně pomoci v boji proti podvodům na DPH.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.