CZ EN

Vývoj strategie účetnictví státu

První náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht a náměstkyně pro daně a cla Simona Hornochová plánují zahájit odbornou debatu nad dalším vývojem v oblasti účetnictví.

„Zejména v oblasti účetnictví státu je nezbytné začít diskuze nad přiblížením mezinárodním standardům pro veřejný sektor. Soukromé účetnictví se přibližuje mezinárodním účetním standardům IFRS, obdobně účetnictví státu by mělo být v souladu s mezinárodními účetními standardy pro veřejnou sféru IPSAS. Proto si myslím, že je vhodné řešit tyto dva celky více samostatně,“ uvedl náměstek Wagenknecht.

„Současně bychom rádi řešili problematiku účetnictví státu v návaznosti na vývoj státní pokladny a vnitřního řídícího a kontrolního systému dle doporučení Evropské komise. Cílem je vytvořit skutečné podmínky k zavedení účinného efektivního řízení veřejných financí. Stávající stav účetnictví veřejného sektoru dosažení tohoto cíle spíše brání,“ doplnil.

 

Mgr. Marek Zeman
ředitel odboru Vnější vztahy a komunikace

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.