CZ EN

Soud zamítl žalobu CASINA KARTÁČ

Obvodní soud pro Prahu 1 v celém rozsahu zamítl žalobu CASINA KARTÁČ Group, jejímž předmětem byla náhrada škody v částce 1.407.274.000,- Kč v důsledku údajného nesprávného úředního postupu Ministerstva financí v otázce nastavení limitů u interaktivních videoloterních terminálů (IVT).

K zamítnutí žaloby došlo v důsledku nesplnění podmínek pro přiznání náhrady škody. V předmětné věci není dáno nezákonné rozhodnutí, tj. rozhodnutí, které bylo zrušeno a které by potvrzovalo, že limity u IVT jsou nastaveny nepřiměřeně, a není dán ani nesprávný úřední postup, kterého se žalobce domáhal. Obvodní soud konstatoval, že mantinely definice nesprávného úředního postupu jsou dány zákonem a judikaturou a žaloba je nenaplňuje.

Jedná se již o druhý soudní spor v obdobné věci, v němž je Ministerstvo financí úspěšné. Stejnou obranu proti nároku na náhradu škody ministerstvo zvolí i v podobných kauzách.

 

Mgr. Marek Zeman
Vedoucí Tiskového oddělení Ministerstva Financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.