CZ EN

Resorty spouštějí hloubkové audity

Ministerstva financí, pro místní rozvoj, dopravy, spravedlnosti, obrany a životního prostředí spouštějí v těchto dnech hloubkové audity v rámci svých resortů. Cílem je zjistit skutečný stav, v němž se jednotlivá ministerstva nacházejí.

Řízení auditů resortů, v jejichž čele jsou zástupci hnutí ANO, koordinuje ministerstvo financí. To již rozeslalo mezi resorty „kuchařku“ (tzv. due diligence), jak mají při auditu postupovat.

Kontroly se mají zaměřit především na efektivitu platných smluv a rozpočtů ministerstev. Ministři chtějí znát také účetní uzávěrky či výsledky auditů za posledních pět let.

„Audity se budou týkat také nemovitostí, které jednotlivé resorty vlastní, budou nás samozřejmě zajímat úvěry a další závazky ministerstev a projdeme i smlouvy zaměstnanců či manažerů státních firem,“ říká první náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht, který se audity ve státní správě dlouhodobě zabývá.

Výsledky hloubkových auditů zveřejní jednotlivé resorty po jejich skončení.

 

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.