CZ EN

Největší program EHP a Norských fondů byl zahájen - EHP fondy podporují kulturu v České republice

Dne 5. února 2014 se v Malém sále paláce Žofín uskutečnila Zahajovací konference Programu CZ06 ,,Kulturní dědictví a současné umění“ financovaného z EHP fondů 2009 – 2014. V rámci EHP fondů, pod které Program kultury CZ06 spadá, bude v České republice v následujících dvou letech alokací přesahující půl miliardy korun podpořena obnova českých kulturních památek a současně také živé umění v oblasti profesionálního divadla, tance, hudby, vizuálního a filmového umění.

Program CZ06 je realizován Ministerstvem financí ve spolupráci s partnerem Programu – Ministerstvem kultury. Konference se rovněž zúčastnili zástupci Velvyslanectví Norského království v Praze, Kanceláře finančních mechanismů v Bruselu a partnera z donorského státu – Arts Council Norway. Cílem konference bylo představit Program kultury potenciálním žadatelům, partnerům z donorských zemí (Island, Lichtenštejnsko, Norsko) a všem dalším zájemcům ze strany odborné veřejnosti.

Více informací o Programu CZ06 naleznete zde:
https://www.eeagrants.cz/cs/programy/ehp-fondy-2009-2014/cz06-kultura/cz06-zakladni-informace  nebo na webových stránkách partnera Programu www.norskefondy.cz .

 

Mgr. Marek Zeman
Vedoucí Tiskového oddělení Ministerstva Financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.