CZ EN

Ministr financí rozhodl o změnách ve vedení hotelu Thermal

Ministr financí Andrej Babiš po důkladném prověření situace ohledně karlovarského hotelu Thermal dnes rozhodl o změnách ve vedení společnosti.

Bylo odvoláno představenstvo společnosti včetně generálního ředitele Daniela Křováčka. Do představenstva byli nově jmenování Ivan Chadima a za Ministerstvo financí právník Adam Vojtěch. Na místo generálního ředitele bude vypsáno výběrové řízení. Do doby jmenování nového ředitele bude hotel řídit Rudolf Mašata.

Ivan Chadima je jedním z nejvýznamnějších českých odborníků na hotely s bohatými zkušenostmi ze zahraničí. Řídil například hotely Four Seasons v Ottawě a Torontu nebo Ritz-Carlton a United Nations Plaza Hotel v New Yorku. V České republice působil jako poradce pro hotely Holiday Inn a Four Seasons. Rudolf Mašata má dlouholeté zkušenosti z oblasti hotelnictví, a to jak z provozu, tak ze strategického vedení hotelů na všech úrovních v tuzemsku i v zahraničí.

„Poté, co jsem se dozvěděl informace o některých členech vedení hotelu Thermal, jsem začal neprodleně jednat a prověřovat situaci. Po zvážení všech skutečností jsem se rozhodl pro výměnu představenstva a odvolání generálního ředitele. Na jeho místo bude vypsáno výběrové řízení, tento způsob považuji za nejtransparentnější. Podobné problémy už se nesmí opakovat,“ řekl ministr financí Andrej Babiš. „Jsem nesmírně rád, že se nám pro Thermal podařilo získat tak významného experta, jako je Ivan Chadima,“ dodal.

Z dozorčí rady hotelu rezignoval Roman Procházka. Cílem Ministerstva financí jako akcionáře jsou co nejlepší hospodářské výsledky společnosti a plné využití jejího ekonomického potenciálu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.