CZ EN

Ministerstvo financí varuje před podvodnými e-mailovými zprávami

V poslední době se množí stížnosti občanů na nevyžádané e-mailové zprávy obdržené z domény mfcr.cz s nabídkami zejména v oblasti finančních půjček nebo vymáhání falešných pohledávek. Upozorňujeme, že se jedná o podvodné emaily, jejichž autorem a odesilatelem není Ministerstvo financí. Ministerstvo financí tyto e-maily občanům v žádném případě nerozesílá a s ohledem na svěřené kompetence ani odesílat nemůže.

 Žádáme proto všechny, kteří se stanou obětí těchto podvodných e-mailových zpráv, aby neotvírali odkazy a neodesílali žádné osobní či bezpečnostní údaje na adresy v nich uvedené. Dále prosíme všechny, kteří již tento typ nevyžádané e-mailové zprávy z domény mfcr.cz obdrželi a chtějí se aktivně podílet na odhalování zdrojů těchto zpráv a na omezení jejich dalšího šíření, aby tyto nevyžádané e-mailové zprávy zaslali na k tomuto účelu určenou e-mailovou adresu mf-spam@mfcr.cz.

Příklady podvodných emailů naleznete ve fotogalerii.

 

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.