CZ EN

Ministerstvo financí se zaměří na ochranu mladistvých před hazardními hrami

Ministerstvo financí ve spolupráci s Finanční správou ČR zintenzivní kontroly zaměřené na dodržování ochrany mladistvých před sociálně-patologickými jevy spojenými s hazardními hrami. Ministerstvo bude kontrolovat umístění herních automatů v provozovnách.

Jedním ze smyslů zákona o loteriích je zabránění účasti mladistvých na hazardní hře, ale zároveň i zajištění prevence před účastí na ní. „Herní automaty umístěné v restauracích, barech a jiných podobných zařízeních musí být umístěny tak, aby bylo zabráněno i vizuálnímu kontaktu mladistvých s těmito automaty,“ prohlásil Ondřej Závodský, náměstek ministra financí pro oblast hazardu a majetku státu. „Ostatně i návrh nového zákona o hazardních hrách již nepočítá s možností provozovat herní automaty mimo herny a kasina,“ dodal.

Ministerstvo financí se rozhodlo přistoupit ke zintenzivnění kontrol dodržování ochrany mladistvých také na základě studie Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti. Z této studie, která mapuje oblast hazardu, vyplývá, že v České republice je až 80 tisíc lidí závislých na hazardních hrách.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.