CZ EN

Herní zařízení se budou povolovat jen na jeden rok

Ministr financí Andrej Babiš rozhodl o změně v povolování herních zařízení, zejména interaktivních videoloterních terminálů. Na žádosti doručené od 1. března 2014 budou povolení vydávána pouze na jeden rok, namísto dosavadní praxe povolování na tři roky.

Důvodem je, že vydávání povolení na tři roky již neodpovídalo současné situaci v oblasti regulace loterijního trhu. Nová praxe lépe zohlední požadavky řady obcí a umožní jim tak plně uplatnit jejich práva na samosprávu v oblasti regulace loterií a jiných podobných her.

„Jde o změnu, která jednoznačně přispěje k redukci stávajícího počtu hracích přístrojů, který v České republice dosáhl bezprecedentních rozměrů,“ uvedl náměstek ministra financí Ondřej Závodský, jenž má oblast hazardu na starosti. „Změna také pomůže zrychlit proces eliminace hazardu v obcích, které s hazardem dlouhodobě bojují,“ dodal.

Zároveň ministr financí Andrej Babiš na návrh Ondřeje Závodského odvolal Jana Řeholu z funkce ředitele Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi.

 

Ing. Radek Ležatka
Vedoucí tiskového oddělení Ministerstva financí 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.