CZ EN

Generálním ředitelem celní správy Petr Kašpar

Ministr financí Andrej Babiš dnes na základě výběrového řízení pověřil Mgr. Petra Kašpara vykonáváním funkce generálního ředitele Generálního ředitelství cel. Ustanoven do funkce bude podle zákona po získání příslušné bezpečnostní prověrky.

„Petr Kašpar má dlouholeté zkušenosti z vedoucích pozic v Celní správě. Jeho hlavním úkolem bude neúprosný boj proti daňovým únikům,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš.

„Prioritou celní správy by mělo být zefektivňování výběru cel a daní a minimalizace daňových úniků. Budeme proto nadále klást důraz na co nejtěsnější spolupráci s finanční správou a orgány činnými v trestním řízení v České republice i sousedních zemích. Spolu se svými kolegy, jejichž podpory a stavovské cti si velmi vážím, se budeme snažit plnit i nové úkoly v souvislosti s posilováním trestněprávních i kontrolních kompetencí,“ řekl pověřený generální ředitel GŘC Petr Kašpar.

Petr Kašpar (50) pracuje v Celní správě od roku 1988. V minulosti působil například jako 1. zástupce generálního ředitele GŘC. Do současnosti vykonával funkci ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

 

Ing. Radek Ležatka
vedoucí Tiskového oddělení Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.