CZ EN

Podpis nové smlouvy mezi Českou republikou a Lucemburským velkovévodstvím o zamezení dvojímu zdanění

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes v Bruselu podepsal se svým lucemburským protějškem Smlouvu mezi Českou republikou a Lucemburským velkovévodstvím o zamezení dvojímu zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu a z majetku a Protokol k ní.

Ve vzájemných daňových vztazích mezi Českou republikou a Lucemburským velkovévodstvím se v současnosti uplatňuje Smlouva mezi vládou České a Slovenské Federativní Republiky a vládou Lucemburského velkovévodství o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu a z majetku z roku 1991.

Uvedená smlouva však již zcela neodpovídá současným politickým, hospodářským, ale zejména daňovým podmínkám. Z těchto důvodů se příslušné úřady obou zemí dohodly na její celkové renegociaci.

Nově sjednaná komplexní daňová smlouva zajišťuje objektivní rozdělení práva na vybrání daní z příjmů a z majetku mezi oba státy, upravuje základní formy spolupráce mezi příslušnými orgány obou smluvních stran. Umožňuje tak standardní řešení sporů vzniklých při jejím výkladu a provádění, a rovněž tak výměnu informací ohledně daní všeho druhu, a to v souladu s uplatňovanými mezinárodními standardy, tedy včetně informací bankovních.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.