CZ EN

Integrovaná kontrolní akce v hernách a kasinech

Ministerstvo financí ve spolupráci s daňovou a celní správou za spoluúčasti cizinecké policie zorganizovalo celostátní integrovanou kontrolní akci v  hernách a kasinech na území celé České republiky. Kontroly proběhly v pátek 11. května v nočních hodinách ve více než 20 městech všech krajů a zkontrolováno bylo jednorázově přes 100 provozoven.

„Dáváme tím jasně najevo, že porušování herního zákona a dalších zákonů se netoleruje a  nevyplácí,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. Akce byla prioritně zaměřena na zjištění přítomnosti mladistvých, kterým je vstup do heren a kasin ze zákona zakázán, a dodržování dalších povinností vyplývajících z loterního zákona. Kontrola se taktéž zabývala neoznačenými nekolkovanými lihovinami a tabákovými výrobky a nelegálním zaměstnáváním cizinců.

Při kontrolách byla shledána celá řada nedostatků týkajících se především porušení loterního zákona. Mezi nejzávažnější přečiny, které byly zjištěny, patří přítomnost osob mladších 18 let v herně nebo jejich účast na hře. Provozovatelům tak hrozí ze zákona pokuta až do výše 10 mil. Kč.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.