CZ EN

Nový účastník aukcí státních dluhopisů

Ministerstvo financí oznamuje, že se ke dni 10. 8. 2011 mezi přímé účastníky aukcí státních dluhopisů zařazuje společnost JPMorgan Securities Ltd., která splnila všechny stanovené podmínky a poprvé se aktivně zúčastnila včerejší aukce. Tento krok je odrazem zvyšujícího se zájmu zahraničních investorů o domácí trh státních dluhopisů a pozitivního vnímání jeho transparentnosti v souvislosti se spuštěním elektronické obchodní platformy MTS Czech Republic. „Jsem velmi potěšen, že zahraniční investoři projevují zájem o české státní dluhopisy. Dokazuje to, že Česká republika je na kapitálových trzích i v době turbulencí vnímaná jako stabilní země, která usiluje o další konsolidaci veřejných financí,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Tuto skutečnost potvrdily také výsledky včerejší aukce, která vzhledem k nabízenému objemu přilákala dostatečnou poptávku a investoři nakoupili šestileté dluhopisy při průměrném výnosu 2,877 %. To znamená pokles o více než 0,7 procentního bodu ve srovnání s aukcí stejných dluhopisů, která se konala v dubnu letošního roku.

 

Jakub Haas, zástupce tiskového mluvčího MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.