Nový účastník aukcí státních dluhopisů

oddělení 2101 - Tiskové

Vydáno

• Státní dluhopisy
  • Ministerstvo financí
  • Účastník aukcí
  • JPMorgan Securities Ltd.
  • Systém MTS

Ministerstvo financí oznamuje, že se ke dni 10. 8. 2011 mezi přímé účastníky aukcí státních dluhopisů zařazuje společnost JPMorgan Securities Ltd., která splnila všechny stanovené podmínky a poprvé se aktivně zúčastnila včerejší aukce. Tento krok je odrazem zvyšujícího se zájmu zahraničních investorů o domácí trh státních dluhopisů a pozitivního vnímání jeho transparentnosti v souvislosti se spuštěním elektronické obchodní platformy MTS Czech Republic. „Jsem velmi potěšen, že zahraniční investoři projevují zájem o české státní dluhopisy. Dokazuje to, že Česká republika je na kapitálových trzích i v době turbulencí vnímaná jako stabilní země, která usiluje o další konsolidaci veřejných financí,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Tuto skutečnost potvrdily také výsledky včerejší aukce, která vzhledem k nabízenému objemu přilákala dostatečnou poptávku a investoři nakoupili šestileté dluhopisy při průměrném výnosu 2,877 %. To znamená pokles o více než 0,7 procentního bodu ve srovnání s aukcí stejných dluhopisů, která se konala v dubnu letošního roku.

Jakub Haas, zástupce tiskového mluvčího MF

Nejčtenější