CZ EN

Prohlášení ministra financí Miroslava Kalouska

V dnešních Hospodářských novinách mne pan ministr životního prostředí Drobil obvinil z toho, že Ministerstvo financí zdržuje předávání informací k tzv. ekozakázce. Považuji za nezbytné k tomu sdělit následující:

1. Pan ministr Drobil mne nikdy nekontaktoval, aby mi své případné výhrady sdělil a požádal o nápravu. Mohu jen spekulovat o důvodech, které ho vedly k tomu, aby se obrátil na Hospodářské noviny a ne na ministra financí. Zvláště pikantní je to v souvislosti, že tak činí v rozhovoru s titulkem „Hádky musí přestat“.

2. Pečlivě jsem prověřil medializované výhrady pana ministra Drobila a mohu s jistotou říci, že Ministerstvo financí je v permanentním pracovním styku s úřadem pana Drobila a žádné informace ani nezadržuje ani nezatajuje. Tvrzení pana ministra mohu tedy s klidným svědomím označit jako zcela nepravdivá. Pana ministra Drobila jsem požádal, aby své nepravdivé obvinění uvedl na pravou míru.

 

Miroslav Kalousek
ministr financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.