CZ EN

Firmy, které žádají o vrácení sociálního pojistného za rok 2007, nemusí zatím podávat daňové přiznání

Vzhledem k právní nejistotě, která v současné době panuje ohledně výkladu a aplikace zákona upravujícího platby na sociální pojištění v roce 2007, došlo Ministerstvo financí k závěru, že je potřeba v rámci klientského přístupu k poplatníkům tuto specifickou situaci zohlednit i při aplikaci procesních pravidel týkajících se podávání dodatečných daňových přiznání.

Do doby, než bude v dané věci známo definitivní rozhodnutí soudu, není nutno aby subjekty, které zažádaly o vrácení zaplaceného sociálního pojištění, podaly zároveň, resp. do konce následujícího měsíce, též dodatečné daňové přiznání k dani z příjmu za období, kterého se žádost týká. Ze strany územních finančních orgánů nebude vzhledem k výjimečnému charakteru celé události uplatňována sankce za pozdní podání dodatečného daňového přiznání. K případné povinnosti podat dodatečné daňové přiznání budou v případě potřeby jednotlivé daňové subjekty finančními úřady včas vyzvány.


Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.