CZ EN

Ministr financí Eduard Janota navštíví Bahrajn a Saúdskou Arábii

Ministr financí Eduard Janota dnes odlétá na čtyřdenní pracovní návštěvu Bahrajnského království a Saúdskoarabského království. Hlavním cílem návštěvy je podpis investičních dohod a podpora dvoustranných ekonomických vztahů.

V Bahrajnu bude ministr Janota jednat se svým protějškem šajchem Ahmadem bin Muhammadem Chalífou o možnostech uzavření smlouvy o zamezení dvojímu zdanění. Bude se též zasazovat o urychlenou ratifikaci Dohody  o podpoře a ochraně investic na bahrajnské straně, aby mohla v co nejbližší době vstoupit v platnost.

V Saúdské Arábii ministr Janota a saúdský ministr financí Ibrahím Abdulazíz Ál-Assáf podepíší dohodu o podpoře a vzájemné ochraně investic, kterou vláda ČR schválila v roce 2007. Rovněž zdůrazní zájem české strany na dokončení jednání o smlouvě o zamezení dvojímu zdanění mezi oběma zeměmi, která nyní probíhají na expertní úrovni.

Jak ve vztazích s Bahrajnem, tak se Saúdskou Arábií vytvářejí oba uvedené smluvní dokumenty stabilní základ pro uzavírání budoucích kontraktů. Státy jimi pokládají nezbytný základ pro budoucí aktivity podnikatelů obou stran.


Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.