CZ EN

Ministerstvo financí podalo určovací žalobu v případu tzv. bytů OKD

Ministerstvo financí dnes podalo k Rozhodčímu soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky žalobu o určení neplatnosti výpovědi předkupního práva nájemníků bytů bývalých OKD, kterou společnost RPG Industries podala 29. června 2009.

V kupní smlouvě uzavřené 16. září 2004 mezi Fondem národního majetku (nyní MF) a společností Karbon Invest (nyní RPG Industries) se nabyvatel zavázal v případě prodeje byty přednostně nabídnout dosavadním nájemníkům, a to bez časového omezení. MF proto tento závazek považuje za nadále platný.

V téže smlouvě se majitel zavázal řádně spravovat a udržovat bytový fond a výnosy bytového hospodářství investovat zpět do správy a údržby bytů - tento závazek vypršel letos 1. května. Jeho řádné plnění MF nechalo ověřit nezávislým auditorem, jehož zpráva bude Ministerstvu financí k dispozici příští týden. Následně bude auditorská zpráva poskytnuta sdružení nájemníků.


Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.