CZ EN

Miroslav Kalousek bude vyhlášen ministrem financí roku

Prestižní mezinárodní časopis Emerging Markets v pátek 10. října 2008 vyhlásí Miroslava Kalouska ministrem financí roku 2008 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik. Cena bude předána při příležitosti zasedání ministrů financí a guvernérů národních bank členských států Světové banky a Mezinárodního měnového fondu. Ceremoniál se bude konat od 18:00 místního času v hotelu Willard Intercontinental ve Washingtonu, D. C., Pennsylvania Avenue 1401.

Časopis Emerging Markets každý rok vyhodnocuje vývoj veřejných financí v zemích rozvíjejících se evropských ekonomik a v rozvojových zemích Asie, Latinské Ameriky a Afriky. Hodnotí též prosazování reforem vedoucích ke stabilitě a udržitelnosti veřejných rozpočtů. Ceny se udělují na základě hlasování analytiků, bankéřů, zástupců finančních institucí a jiných expertů. Miroslav Kalousek obdrží cenu zejména za prosazování prorůstových daňových změn a zlepšování stavu veřejných financí České republiky.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR
mobil: +420 737 273 873

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.