CZ EN

Daň z příjmů za rok 2007: termín pro podání daňového přiznání se blíží

Už za dva týdny vyprší termín pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2007. Oproti loňskému roku, kdy termín 31. března připadal na sobotu a daňové přiznání tak bylo možné podat ještě v pondělí druhého dubna, nelze letos na toto „prodloužení“ spoléhat.

Všichni, kteří jsou povinni podat daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2007 nejpozději 31. března 2008 a neučiní tak, se vystavují možným sankcím ze strany finančního úřadu. Daňové přiznání podané po tomto termínu totiž může znamenat nejen zvýšení vyměřené daně až o 10 %, ale v případě pozdní úhrady daňové povinnosti je nutné počítat i s úroky za prodlení.

Sankcím lze však předejít tím, že daňoví poplatníci využijí některé z možností nabízených českou daňovou správou pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2007.

Jednou z těchto možností, která šetří čas a zkracuje fronty na finančních úřadech a na poštách, je podání daňového přiznání elektronickou cestou. Další možností, která nevyžaduje návštěvu finančního úřadu, jsou plánované výjezdy pracovníků daňové správy do vybraných obcí, které umožňují podat daňového přiznání. Pro ty daňové poplatníky, kteří si nevyberou ani jednu z nabízených možností a dají přednost podání daňového přiznání na finančním úřadě, jsou v posledním březnovém týdnu připraveny rozšířené úřední hodiny na všech podatelnách finančních úřadů. 

Bližší informace o možnosti elektronického podání daňových přiznání, seznamů vybraných obcí či rozšířených úředních hodin jsou zveřejněny na internetových stránkách české daňové správy http://cds.mfcr.cz/.

 

Související informace:

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.