CZ EN

Tisková informace - o počtu pracovníků ve státní správě a mzdovém vývoji v rozpočtové sféře pro léta 2008 – 2010

Vzhledem k matoucím informacím v dnešním tisku (zvláště zavádějícím a nepravdivým v Lidových novinách) znovu opakujeme informace o počtu pracovníků ve státní správě a mzdovém vývoji v rozpočtové sféře pro léta 2008 – 2010 tak, jak je poskytl ministr financí Miroslav Kalousek během včerejšího dne.

Programové prohlášení vlády predikuje závazek snižování počtu pracovníků ve státní správě o 3%. Ti, kteří jsou vykazováni jako pracovníci státní správy, tvoří cca 100 tis. z celkové základny 459 tis. zaměstnanců. Pokles o 3% (závazek z programového prohlášení vlády) se týká pouze těchto 100 tis. zaměstnanců.

Pro celou rozpočtovou sféru pak platí, že meziroční objem navýšení mzdových nákladů bude probíhat tempem 1,5 % ročně. Skutečný platový nárůst bude záležet na personální politice jednotlivých resortů. Logicky platí premisa: Čím méně budeme zaměstnávat pracovníků, tím lépe je budeme platit. A naopak. Žádné rozhodnutí vlády nestanovilo povinnost propustit jediného učitele, hasiče či policistu.

 

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.