CZ EN

Prohlášení Ministerstva financí k článku „Policie šetří úlevy pro herní videoterminály“ zveřejněném v Hospodářských novinách 13.11.2006

Ministerstvo financí vítá vyšetřování okolností, za nichž byl povolován provoz loterijních videoterminálů a poskytuje policii v této věci maximální součinnost. Odvolaný šéf Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Pavel Němec se dnes staví do pozice spravedlivého bojovníka proti tzv. loterijním videoterminálům. Je však třeba říci, že on sám udělil pět z deseti povolení k provozování těchto terminálů.

Byl to právě Pavel Němec, kdo nezabezpečil realizaci prací na novém loterijním zákoně v souladu s harmonogramem prací. Úkol přípravy nového zákona, za který byl odpovědný, byl termínován nejprve k 30.6.2006 a po prodloužení do 30.9.2006 nakonec vyústil v srpnovou žádost pana Němce na prodloužení termínu do 31.12.2007.

Výše uvedená fakta jasně vyvracejí tvrzení redakce HN, kde 13.11.2006 v článku „Policie šetří úlevy pro herní videoterminály“ uvádí autoři Radek Kedroň a Petr Sehnoutka, že bývalého úředníka ministerstva financí Pavla Němce nechal „ministr financí Vlastimil Tlustý za nejasných okolností odvolat.“

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.