CZ EN

Ministerstvo financí bude opět informovat o stavu veřejných financí

Vzhledem k opakujícím se dotazům na celkovou výši veřejných dluhů České republiky Ministerstvo financí přistoupí ve středu 27.9.2006 opět k možnosti oslovit veřejnost formou inzerátu v celostátních denících MF Dnes, Lidové noviny a Hospodářské noviny. Důvodem je podání jasného vysvětlení reálné výše veřejného dluhu občanům a informace o dalších rizicích plynoucích z arbitráží a soudních sporů vedených proti českému státu. Ministerstvem financí již zveřejněná reálná výše veřejného dluhu 1,3 bilionu korun nezahrnuje jeho možné navýšení až o dalších více než 300 miliard korun v důsledku arbitráží a soudních sporů.

„Inzeráty umožní občanům České republiky nestranné zhodnocení stavu veřejných financí. Cílem rozhodně není lidi strašit, ale naopak věcně informovat, že situace je opravdu vážná a je třeba začít v co nejširším politickém konsensu  pracovat na nezbytných reformách,“ řekl ministr financí Vlastimil Tlustý.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.