CZ EN

Evropská komise zveřejnila první výsledky šetření úrovně konkurence v oblasti běžných účtů

Evropská komise koncem minulého týdne publikovala předběžnou zprávu o úrovni konkurence v oblasti běžných účtů a souvisejících bankovních služeb. Materiál navazuje na zprávu o situaci v oblasti platebních karet, kterou komise zveřejnila v dubnu letošního roku, a tvoří druhou část šetření retailového bankovnictví EU. Šetření navazuje na strategii Evropské komise ve finančních službách pro období 2005 – 2010, která je definována v tzv. Bílé knize.

Cílem šetření je analyzovat podmínky, za kterých jsou různé retailové bankovní služby na trhu EU poskytovány, a navrhnout opatření posilující konkurenci finančních institucí. Efektivní a konkurenceschopné bankovní služby v celé EU jsou také důležitým předpokladem připravovaného jednotného platebního euro prostoru, tzv. Single Euro Payment Area, který má od roku 2010 přispět ke zjednodušení, zlevnění a zrychlení plateb v rámci eurozóny.

Evropská komise vyzývá odbornou i laickou veřejnost k zaslání připomínek k tomuto materiálu do 9. října 2006. Více informací na http://ec.europa.eu/comm/competition/antitrust/others/sector_inquiries/financial_services/

Dokumnety ke stažení:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.