CZ EN

Ministerstvo financí navrhlo předběžné střednědobé výdajové rámce na léta 2007 až 2009 v souladu s konvergenčním programem

Vláda schválila na návrh Ministerstva financí předběžné střednědobé výdajové rámce na léta 2007 až 2009. Deficit veřejných rozpočtů by podle tohoto návrhu měl v roce 2007 dosáhnout nejvýše 3,3% HDP, což v metodice sestavení státního rozpočtu představuje schodek státního rozpočtu pro rok 2007 ve výši 88 miliard korun.

Pro rok 2008 stanoví předběžný výdajový rámec maximální přípustný deficit veřejných rozpočtů ve výši 2,8% HDP a pro rok 2009 2,1% HDP. Takto stanovené předběžné výdajové rámce jsou v souladu s přijatou koncepcí postupného snižování salda veřejných rozpočtů a při nezbytném aktivním přístupu vlády k oblasti výdajů a příjmů zajistí i dodržení konvergenčního programu.

Česká republika přijatý konvergenční program plní a v letech 2004 a 2005 dosáhla v hospodaření veřejných rozpočtů lepších výsledků, než bylo v tomto programu stanoveno. V posledních dvou letech se tak deficit veřejných rozpočtů v České republice pohyboval pod třemi procenty HDP.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.