CZ EN

Stanovisko Ministerstva financí k zrušení výběrového řízení

Ministerstvo financí v loňském roce vypsalo veřejnou zakázku na zajištění bankovních služeb pro účely financování reprodukce majetku ve vlastnictví měst a obcí podle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách. Po zhodnocení průběhu soutěže vydalo rozhodnutí o zrušení této veřejné zakázky, neboť nebylo možné v souladu se zákonem provést hodnocení nabídek. Právo zrušit veřejnou zakázku bylo uveřejněno v oznámení zadávacího řízení na Centrální adrese . Toto rozhodnutí bylo vydáno v říjnu minulého roku, tj. v době, kdy již nebylo možné do konce roku připravit a provést nové výběrové řízení.

V této situaci bylo Ministerstvo financí nuceno přijmout náhradní řešení spočívající v tom, že prodloužilo pouze pro rok 2006 smlouvu s Českou spořitelnou, která v tomto systému pracuje již několik let a je jedinou bankou, která je schopna uvedené služby zabezpečit již od 12. ledna 2006.

Ministerstvo financí vypíše nové výběrové řízení na služby spojené s čerpáním prostředků státního rozpočtu a prostředků EU určených na financování reprodukce majetku, který není ve vlastnictví ČR. V průběhu ledna 2006 bude na Centrální adrese uveřejněno předběžné oznámení o zadávacím řízení na „Služby spojené s čerpáním prostředků státního rozpočtu a prostředků EU určených na financování reprodukce majetku, který není ve vlastnictví ČR“. Nové řízení se uskuteční v dubnu 2006.   

Smlouvu o uvedených bankovních službách uzavře Ministerstvo financí s bankou, která předloží nejlepší nabídku, s účinností od 1. ledna 2007.

Na základě výzvy ÚOHS z 30. prosince 2005 o vyjádření ve věci veřejné zakázky „Správa finančních prostředků při zajištění výdajů státního rozpočtu určených na reprodukci majetku, který není ve vlastnictví ČR“, byla předána odpověď dne 6. ledna 2006. Ministerstvo financí je přesvědčeno, že v této záležitosti postupovalo zcela v souladu se zákonem.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.