CZ EN

Výjimka pro uplatnění snížené sazby DPH pro bytovou výstavbu

Na Ministerstvo financí se stále obrací řada podnikatelských subjektů a široká veřejnost se žádostí o upřesnění, do kdy platí snížená 5 % sazba daně z přidané hodnoty u stavebních prací prováděných při bytové výstavbě. Jedná se o stavební práce prováděné na rodinných domech, bytových domech a bytech.

V současné době se uplatňuje u stavebních prací na bytové výstavbě snížená sazba daně. Tato snížená sazba DPH se uplatňuje na základě výjimky, která byla České republice udělena na přechodné období do 31. 12. 2007. O výjimku Česká republika požádala proto, že veškeré práce ve stavebnictví mají být podle 6. směrnice Rady EU zdaňovány základní sazbou DPH.

V současné době probíhají v rámci EU jednání, jejichž předmětem je mimo jiné možnost prodloužení výjimek udělených v přístupové smlouvě pro nové členské státy EU, a to až do roku 2015. Výsledky těchto jednání by měly být známy do konce tohoto roku. O výsledku jednání budeme veřejnost včas informovat.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.