CZ EN

Změna na pozici šéfa Ústředního finančního a daňového ředitelství

Dosavadní ředitel sekce Ústředního finančního a daňového ředitelství (ÚFDŘ) Robert Szurman odchází počátkem září na Ministerstvo průmyslu a obchodu. Dohodl se na tom s ministrem financí Bohuslavem Sobotkou. Na Szurmanovo místo ke stejnému datu nastoupí Jan Knížek.

„Úkolem pana Knížka bude zrychlit práci na modernizaci daňové správy a připravit vznik samostatné resortní organizace daňové správy po vzoru Generálního ředitelství cel,“ říká 1. místopředseda vlády a ministr financí Bohuslav Sobotka.

Jan Knížek má bohaté zkušenosti ze svého působení v daňové správě. Jan Knížek se narodil v roce 1964. Vystudoval národohospodářskou fakultu VŠE a poté pracoval na Finančním úřadě pro Prahu 2 a posléze na Finančním ředitelství pro hl. m. Prahu. V letech 1997 – 1999 zastával funkci vrchního ředitele ÚFDŘ. Od roku 1999 byl společníkem a jednatelem společnosti FISCALIS, která se zabývá daňovým poradenstvím. Je ženatý a má dvě dcery.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.