CZ EN

Ministerstvo financí zveřejnilo návrhy na změny v bankovním sektoru

Ministerstvo financí dnes představilo a na internetové stránky umístilo návrh na změny fungování bankovního sektoru. "Našim cílem je posílit konkurenční prostředí a umožnit klientům lepší srovnatelnost nabídek různých bank," vysvětluje 1. místopředseda vlády a ministr financí Bohuslav Sobotka. Představený návrh vychází z jedné z priorit stanovených v programovém prohlášení vlády. "Vláda se zavázala věnovat pozornost posílení ochrany klientů v oblasti finančního trhu a tomuto tématu se budeme věnovat i nadále," připomíná Bohuslav Sobotka.

Zveřejněný dokument je základem pro veřejnou diskusi, do které se vedle České národní banky, bankovního sektoru a organizací na ochranu spotřebitele může zapojit až do konce června také veřejnost. Vyhodnocení diskuse včetně analýzy nákladů a přínosů a návrhy příslušných opatření budou zveřejněny a předloženy vládě České republiky do 30. září 2005.

  • Zlepšení postavení klientů bank v České republice - poziční dokument Ministerstva financí ČR
Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.