CZ EN

Konference k zahájeni finančních mechanismů Evropského hospodářského prostoru(EHP)/Norska

V Kongresovém centru v Praze se dnes koná Konference k zahájení finančních mechanismů Evropského hospodářského prostoru (EHP) / Norska. Česká republika prostřednictvím finančních mechanismů do roku 2009 obdrží prostřednictvím jednotlivých ročních alokací celkovou částku 105,850 mil. €, což představuje přibližně 3,146 mld. Kč.

Konferenci uspořádalo Velvyslanectví Norského království v České republice ve spolupráci s Ministerstvem financí ČR – Centrem pro zahraniční pomoc, které je Národním kontaktním místem pro využití obou finančních mechanismů.

Za norskou stranu konferenci zahájil Peter Reader, velvyslanec norského království v České republice a Kim Traavik, náměstek ministra zahraničních věcí Norského království. Za českou stranu Jan Málek, náměstek ministra financí a Vladimír Müller, náměstek ministra zahraničních věcí.

Cílem konference je poskytnout informace o finančních mechanismech EHP/Norska a vytvořit prostor pro jednání a možnou budoucí spolupráci mezi zástupci České republiky a Norska v oblastech ochrany životního prostředí, trvale udržitelného rozvoje, výzkumu a vývoje a kulturního dědictví. Na přípravě a realizaci projektů se bude moci podílet veřejný i soukromý sektor a celá oblast neziskového sektoru.

Konference se setkala s mimořádným zájmem v České republice i v Norsku. Mezi 250ti účastníky jsou zástupci centrálních úřadů státní správy, krajské a místní správy a samosprávy, vysokých škol, výzkumných institucí, neziskových nestátních organizací a soukromých společností z obou států.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.