Nový vedoucí oddělení legislativy kapitálového trhu

Tým Ministerstva financí v únoru posílil Mgr. Michal Franěk, který nastoupil na místo vedoucího oddělení legislativy kapitálového trhu. "Pan Franěk přichází z Komise pro cenné papíry a vedle odborných znalostí přináší také zkušenosti z uplatňování legislativy v praxi. Věřím, že jeho nástup přinese další zkvalitnění zákonů věnovaných kapitálovému trhu," říká o novém kolegovi náměstek ministra financí Tomáš Prouza.

Aktuálními úkoly týmu pod vedením Michala Fraňka jsou dokončení novel zákona o podnikání na kapitálovém trhu a zákona o kolektivním investování. Bude se věnovat také otázkám dozoru nad finančními trhy a posilování kapitálového trhu v České republice.

Michal Franěk (30 let) získal vzdělání na Právnické fakultě UK. Od roku 1999 pracoval jako právník - legislativec v Komisi pro cenné papíry, od roku 2003 vedl oddělení legislativy a komunitárního práva KCP. Jeho hlavními koníčky jsou historie (zejména novověk a moderní dějiny), četba a lyžování.

Další informace:
Tomáš Prouza, náměstek ministra, tel.: 257 043 044, fax: 257 042 158