CZ EN

Ministerstvo financí posílá do vlády návrh zákona o sloučení dozoru nad finančním trhem

Ministr financí Bohuslav Sobotka dnes schválil předložení návrhu zákona, který realizuje první etapu sjednocování dozoru nad finančním trhem, k projednání vládě. O postupném slučování dozoru rozhodla vláda v květnu 2004.

V rámci první etapy, kterou připravuje předložený zákon, dojde k 1. červenci 2005 k integraci dohledu nad bankami a dohledu nad družstevními záložnami do České národní banky (ČNB). Zákon zároveň k 1. lednu 2006 zakládá Komisi pro finanční trh, ve které se spojí Komise pro cenné papíry a státní dozor v pojišťovnictví a penzijním připojištění dosud vykonávaný Ministerstvem financí.

„Nový zákon zjednoduší výkon státního dozoru nad finančním trhem a pomůže zajistit lepší pozici dozorových institucí. Je také předzvěstí celkové integrace dozoru nad finančními trhy, ve které se spojí bankovní dohled ČNB a Komise pro finanční trh,“ říká ministr Bohuslav Sobotka. Tato druhá etapa bude podle rozhodnutí vlády připravena okolo roku 2010.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.