CZ EN

TOP 20 – Ministerstvo financí ocenilo firmy, které v loňském roce nejvíce přispěly na daních do státního rozpočtu

Ministerstvo financí v letošním roce uspořádalo již druhý ročník slavnostního vyhlášení právnických osob, které největší měrou přispěly do státního rozpočtu na dani z příjmů právnických osob. V průběhu včerejšího slavnostního večera ministr financí Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Milan Urban ocenili firmy, které v roce 2003 největší měrou přispěly do státního rozpočtu. Do žebříčku TOP 20 byly zahrnuty firmy, které uhradily na dani z příjmů právnických osob částky vyšší než 100 mil. Kč.

Ministerstvo financí ve vztahu k naplňování příjmové stránky veřejných rozpočtů v roce 2003 zveřejňuje s cílem morálního ocenění přehled těch daňových subjektů, které se prostřednictvím úhrad daně z příjmů v průběhu roku 2003 podílely na tomto vývoji nejvýznamnější měrou. Výběr byl proveden na základě výše plateb provedených v celém průběhu roku 2003 na účet daně z příjmů právnických osob (bez vlivu daně provedené srážkou). Zveřejňovaný přehled je sestaven v sestupném pořadí podle objemu uhrazené daně, jejíž konkrétní částky nejsou uváděny. V přehledu nejsou uvedeny daňové subjekty které nereagovaly na žádost Ministerstva financí o zproštění mlčenlivosti za tímto účelem, a dále daňové subjekty, které vyslovily nesouhlas se svým zveřejněním.

 

umístění

 název firmy

TOP 20
 1.  Komerční banka, a. s.
 2.  Transgas, a. s.
 3.   Eurotel Praha, spol. s r. o.
 4.  Československá obchodní banka, a. s.
 5.  Philip Morris ČR, a. s.
 6.  ŠKODA AUTO, a. s.
 7.  Plzeňský Prazdroj, a. s.
 8.  COMMERZBANK Aktiengesellschaft, pobočka Praha
 9.  HVB Bank Czech Republic, a. s.
 10.  ČEPS, a. s.
 11.  Jihomoravská energetika, a. s.
 12.  MAKRO Cash & Carry ČR, s. r. o.
 13.  Dalkia Česká republika, a. s.
 14.  Pražská energetika, a. s.
 15.  Citibank, a. s.
 16.  Zentiva, a. s.
 17.  Severočeské doly, a. s.
 18.  Západočeská energetika, a. s.
 19.  CET 21, s. r. o.
 20.  STRABAG, a. s.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.